Software Updates – Catalog will not load

This topic contains 6 replies, has 4 voices, and was last updated by Profile photo of Loyal Water Loyal Water 8 years, 8 months ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #295295 Reply
    Profile photo of Tom McCobb
    Tom McCobb
    Participant

    MyEclipse 7.0 build 20081201; Windows XP

    MyEclipse started with -clean switch

    Log stack trace is

    !MESSAGE Unable to load software catalog
    !STACK 0
    java.lang.IllegalStateException: Unable to load software catalog
    at com.genuitec.pulse2.client.services.profile.PulseBlueprintInformation.<init>(Unknown Source)
    at com.genuitec.pulse2.client.services.profile.internal.DefaultPulseBlueprintProfileInformation.<init>(Unknown Source)
    at com.genuitec.pulse2.client.services.PulseServices.getBlueprintInformation(Unknown Source)
    at com.genuitec.pulse2.client.services.update.PulseUpdateServices.getUpdateInformation(Unknown Source)
    at com.genuitec.eclipse.dashboard.DashboardJob.runDashboard(DashboardJob.java:99)
    at com.genuitec.eclipse.dashboard.DashboardJob.run(DashboardJob.java:42)
    at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:55)
    Caused by: org.eclipse.core.runtime.CoreException: There was an error while processing the catalog
    at com.genuitec.pulse2.client.common.provisioning.ClientCatalogServices.getCatalog(Unknown Source)
    … 7 more
    Caused by: org.eclipse.core.runtime.CoreException: Error contacting server
    at com.genuitec.pulse2.client.common.provisioning.internal.services.ClientCatalogServerLookup.execute(Unknown Source)
    at com.genuitec.pulse2.client.common.provisioning.internal.services.ClientCatalogServerLookup.refreshCatalog(Unknown Source)
    … 8 more
    Caused by: java.net.SocketException: Unconnected sockets not implemented
    at javax.net.SocketFactory.createSocket(SocketFactory.java:97)
    at sun.net.www.protocol.https.HttpsClient.createSocket(HttpsClient.java:360)
    at sun.net.NetworkClient.doConnect(NetworkClient.java:145)
    at sun.net.www.http.HttpClient.openServer(HttpClient.java:394)
    at sun.net.www.http.HttpClient.openServer(HttpClient.java:529)
    at sun.net.www.protocol.https.HttpsClient.<init>(HttpsClient.java:271)
    at sun.net.www.protocol.https.HttpsClient.New(HttpsClient.java:328)
    at sun.net.www.protocol.https.AbstractDelegateHttpsURLConnection.getNewHttpClient(AbstractDelegateHttpsURLConnection.java:172)
    at sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.plainConnect(HttpURLConnection.java:778)
    at sun.net.www.protocol.https.AbstractDelegateHttpsURLConnection.connect(AbstractDelegateHttpsURLConnection.java:158)
    at sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.getOutputStream(HttpURLConnection.java:881)
    at sun.net.www.protocol.https.HttpsURLConnectionImpl.getOutputStream(HttpsURLConnectionImpl.java:230)
    at org.eclipse.maynstall.client.core.MaynstallActionRequest.toWire(Unknown Source)
    at org.eclipse.maynstall.client.core.MaynstallClient.execute(Unknown Source)
    at org.eclipse.maynstall.client.core.MaynstallClient.execute(Unknown Source)
    at com.genuitec.pulse2.client.services.internal.PulseClient.access$0(Unknown Source)
    at com.genuitec.pulse2.client.services.internal.PulseClient$1.run(Unknown Source)
    … 1 more

    #295296 Reply
    Profile photo of Tom McCobb
    Tom McCobb
    Participant

    This looks related to JDK6 JVM issue: https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=255397

    Started Eclipse with JD5, and sockets problem disappears.

    #295303 Reply
    Profile photo of support-joy
    support-joy
    Member

    Thank you tmccobb for posting the resolution, this will help other forum users. 🙂

    #296638 Reply
    Profile photo of mnott
    mnott
    Member

    This sucks big time. MyEclipse 7.1 even comes with Java6 /by default/. For the moment I was able to change that only by myeclipse-common/binary# ln -s /usr/lib/jvm/java-1.5.0-sun com.sun.java.jre.linux.x86_64_1.6.0.012

    M

    #296813 Reply
    Profile photo of Loyal Water
    Loyal Water
    Member

    mnott,
    Did you setup MyEclipse 7.1 using the all in one installer? Can you go to MyEclipse > Installation Summary > Installation Details and paste the information here for me.

    #296817 Reply
    Profile photo of mnott
    mnott
    Member

    *** Date:
    Donnerstag, 26. März 2009 15.31 Uhr GMT+01:00

    ** System properties:
    OS=Linux
    OS version=2.6.28
    Java version=1.5.0_17

    *** MyEclipse details:
    MyEclipse Enterprise Workbench
    Version: 7.1.1
    Build id: 7.1.1-20090310

    *** Eclipse details:
    MyEclipse Enterprise Workbench

    Version: 7.1.1
    Build id: 7.1.1-20090310

    Eclipse Platform

    Version: 3.4.1.r341_v20080731-9I96EiDElYevwz-p1bP5z-NlAaP7vtX6Utotqsu
    Build id: M20080911-1700

    Eclipse Java Development Tools

    Version: 3.4.1.r341_v20080709-0800-7o7tEAfEF_U5qyUgrb2HAp539P97
    Build id: M20080709-0800

    Eclipse Graphical Editing Framework GEF

    Version: 3.4.1.v20080806-67718083A56B4H2A3213573
    Build id: 200809101400

    Eclipse RCP

    Version: 3.4.100.r341_v20080814-989JESIEdAciFYfkZZsBfSwQ2341
    Build id: M20080703-0800

    Eclipse Plug-in Development Environment

    Version: 3.4.1.r341_v20080731-7T7U0E9mlRIuGUYviF_VP
    Build id: M20080703-0800

    Eclipse startup command=-os
    linux
    -ws
    gtk
    -arch
    x86_64
    -showsplash
    -launcher
    /pgm/eclipse/myeclipse-7.1/myeclipse
    -name
    Myeclipse
    –launcher.library
    /pgm/eclipse/myeclipse-7.1//../myeclipse-common/plugins/org.eclipse.equinox.launcher.gtk.linux.x86_64_1.0.101.R34x_v20080731/eclipse_1115.so
    -startup
    /pgm/eclipse/myeclipse-7.1//../myeclipse-common/plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.0.101.R34x_v20080819.jar
    -exitdata
    32801b
    -clean
    -configuration
    /pgm/eclipse/myeclipse-7.1/configuration
    -vm
    /pgm/eclipse/myeclipse-common/binary/com.sun.java.jre.linux.x86_64_1.6.0.012/bin/java

    #296830 Reply
    Profile photo of Loyal Water
    Loyal Water
    Member

    mnott,
    Your Java version is 1.5.0_17. ME is shipped with 1.5 unless you change it manually.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
Reply To: Software Updates – Catalog will not load