Genuitec » All Posts https://www.genuitec.com/forums/topics/devstyle/theme-problems/feed/ Thu, 15 Nov 2018 05:06:49 +0000 http://bbpress.org/?v=2.5.14-6684 en-US https://www.genuitec.com/forums/topic/deletionindicationcolor-is-constantly-reset/#post-602546 <![CDATA[Reply To: deletionIndicationColor is constantly reset]]> https://www.genuitec.com/forums/topic/deletionindicationcolor-is-constantly-reset/#post-602546 Fri, 09 Nov 2018 22:03:13 +0000 aaronlonin Awesome! It’s good to know your workaround worked. Thanks for your collaboration! We will still work on a fix to not override user preferences.

Have a great weekend!
Aaron Lara

]]>
https://www.genuitec.com/forums/topic/deletionindicationcolor-is-constantly-reset/#post-602544 <![CDATA[Reply To: deletionIndicationColor is constantly reset]]> https://www.genuitec.com/forums/topic/deletionindicationcolor-is-constantly-reset/#post-602544 Fri, 09 Nov 2018 21:49:45 +0000 becevka Yep. Creating my own theme using XML and importing worked really well. I have configured more precisely some other colors.

As for Oomph, that was the first thing I’ve considered, I removed all oomph caches by renaming whole .eclipse directory. But no help 🙁

Anyway, I have a workaround, so you don’t need to worry about that issue.
However, in general, I think it is a bit confusing that deletionIndicationColor from eclipse Quick Diff is synchronized with deletionIndication from theme, I would think deletionIndication should work as an indicator of method or member marked for deletion or something else related to syntax.

Thanks for the chat!

(PS. Love the font and color in this forum message editor)

]]>
https://www.genuitec.com/forums/topic/deletionindicationcolor-is-constantly-reset/#post-602543 <![CDATA[Reply To: deletionIndicationColor is constantly reset]]> https://www.genuitec.com/forums/topic/deletionindicationcolor-is-constantly-reset/#post-602543 Fri, 09 Nov 2018 21:28:58 +0000 aaronlonin I have just tried your same configuration of Color Themes and it persists my deletionIndicationColor preference. One other though is that maybe oomph is messing with some preferences. You could try:

1. Shut down Eclipse
2. go to your <home>/.eclipse directory and remname all directories starting with org.eclipse.oomph
3. Start up eclipse again.

Cheers!

]]>
https://www.genuitec.com/forums/topic/deletionindicationcolor-is-constantly-reset/#post-602542 <![CDATA[Reply To: deletionIndicationColor is constantly reset]]> https://www.genuitec.com/forums/topic/deletionindicationcolor-is-constantly-reset/#post-602542 Fri, 09 Nov 2018 21:20:42 +0000 aaronlonin @becevka that workaround you just mentioned makes sense, please let me know if it works for you. I will keep investigating at my end. What OS and Arch are you working with?

]]>
https://www.genuitec.com/forums/topic/deletionindicationcolor-is-constantly-reset/#post-602539 <![CDATA[Reply To: deletionIndicationColor is constantly reset]]> https://www.genuitec.com/forums/topic/deletionindicationcolor-is-constantly-reset/#post-602539 Fri, 09 Nov 2018 20:38:36 +0000 becevka Hi Aaron,
Thanks for steps. Unfortunately, thet didn’t help.

I have attached screen shot of my Color Themes setting.
I am using DevStyle (includes Darkest Dark Theme) 1.11.0.201810241355

I think as an option, I can just download Healthy Eyes theme XML, correct deletionIndication value to desired one and import that theme in Color Themes.

Thanks.

Attachments:
You must be logged in to view attached files.
]]>
https://www.genuitec.com/forums/topic/deletionindicationcolor-is-constantly-reset/#post-602537 <![CDATA[Reply To: deletionIndicationColor is constantly reset]]> https://www.genuitec.com/forums/topic/deletionindicationcolor-is-constantly-reset/#post-602537 Fri, 09 Nov 2018 18:44:44 +0000 aaronlonin Hello @becevka, I tried to replicate the issue at my end but it does respect whatever I set for deletionIndicationColor from QUick Diff Page, So a little more information regarding your setup might help:
– What version of DevStyle are you using? (are you up to date?)
– What combination of settins are you using in the DevStyle > Color Themes page?

Trying the following might help:
1. Go to the DevStyle > Color Themes and select any editor theme
2. Check the “Force Colors” checkbox
3. Apply and Close, then restart the eclipse IDE
4. Try to change your deletionIndicationColor again from the Quick Diff pref page and make sure it’s persisted after restarting again.

Thanks!
Aaron Lara

]]>
https://www.genuitec.com/forums/topic/deletionindicationcolor-is-constantly-reset/#post-602536 <![CDATA[Reply To: deletionIndicationColor is constantly reset]]> https://www.genuitec.com/forums/topic/deletionindicationcolor-is-constantly-reset/#post-602536 Fri, 09 Nov 2018 17:57:28 +0000 becevka Hi Swapna,

1. I am editing in eclipse preferences using General>Editors>Text Editors>Quick Diff
2. Switching to Dark Theme preserves my changes
3. I am using Healthy Eyes workbench theme. And I noticed that switching to other theme for ex. Darkest Dark or Mojave Dark works better, it doesn’t preserve the color, but the color is at least not black. Maybe the problem is that this theme http://www.eclipsecolorthemes.org/?view=theme&id=47380 doesn’t override deletionIndication. But I wonder why should themes override deletionIndicationColor from QuickDiff at all?
4. I was not setting it manually, but after setting it through General>Editors>Text Editors>Quick Diff, I start to check what is going on with that setting.
5. I can’t share the whole folder but I can share separate files, if have a list of files which makes sense to check.

Thanks

]]>
https://www.genuitec.com/forums/topic/outline-view-for-new-classes-is-not-black/page/2/#post-602498 <![CDATA[Reply To: Outline View for new classes is not black]]> https://www.genuitec.com/forums/topic/outline-view-for-new-classes-is-not-black/page/2/#post-602498 Fri, 09 Nov 2018 13:24:54 +0000 kagemaru @aaronlonin thanks for the patch. I tried your patch for around 3 hours now and i didn´t see white once, so i would say that whatever you did worked

]]>
https://www.genuitec.com/forums/topic/deletionindicationcolor-is-constantly-reset/#post-602493 <![CDATA[Reply To: deletionIndicationColor is constantly reset]]> https://www.genuitec.com/forums/topic/deletionindicationcolor-is-constantly-reset/#post-602493 Fri, 09 Nov 2018 08:00:39 +0000 support-swapna becevka,

Sorry that you are seeing this issue.

Can you please give us some more details?

1. Can you please clarify if you are manually editing the preferences file to set the deletionIndicationColor property when Eclipse is closed? If you are setting the property when Eclipse is running then there is a chance that the changes are lost when Eclipse closes.

2. Can you please clarify if you are seeing this problem with DevStyle themes? Does it work fine if you switch to Eclipse’s dark theme? Please go to Window > Preferences > General > Appearance and set theme to Dark and see if you can replicate the same problem.

3. In Darkest Dark, which editor theme is your workbench set to? If you are working with an imported theme, then please share the details with us.

4. Apart from manually setting the deletionIndicationColor property in org.eclipse.ui.editors.prefs, are you making any other changes to the Preferences page after starting Eclipse? Please share with us the exact steps you are following right from how you are setting the deletionIndicationColor property to help us replicate the problem at our end.

5. If possible, please share with us the zipped .settings folder located in the Eclipse’s configuration directory to help us investigate further.

Apologies for inconvenience caused.

–Swapna
Genuitec Support

]]>
https://www.genuitec.com/forums/topic/deletionindicationcolor-is-constantly-reset/#post-602479 <![CDATA[deletionIndicationColor is constantly reset]]> https://www.genuitec.com/forums/topic/deletionindicationcolor-is-constantly-reset/#post-602479 Fri, 09 Nov 2018 01:11:49 +0000 becevka Eclipse Java EE IDE for Web Developers.

Version: Photon Release (4.8.0)
Build id: 20180619-1200

Hello,

My deletionIndicationColor property set in eclipse org.eclipse.ui.editors.prefs file is being constantly overridden to nothing.
After I close eclipse the file is changed to have predarkestdark.deletionIndicationColor=255,125,120
and after start it is removed and deletion marker is some black color completely invisible on the black ruler.

Adding <deletionIndication color\=”\#FF7D78″/>\n to com.github.eclipsecolortheme.prefs didn’t do any help.
Please suggest how should I preserve my chosen color.
Thanks!

]]>
https://www.genuitec.com/forums/topic/outline-view-for-new-classes-is-not-black/page/2/#post-602475 <![CDATA[Reply To: Outline View for new classes is not black]]> https://www.genuitec.com/forums/topic/outline-view-for-new-classes-is-not-black/page/2/#post-602475 Thu, 08 Nov 2018 22:06:23 +0000 aaronlonin @kagemaru, Thanks! I appreaciate, I sent you the instructions in my prevous comment.

]]>
https://www.genuitec.com/forums/topic/outline-view-for-new-classes-is-not-black/page/2/#post-602474 <![CDATA[Reply To: Outline View for new classes is not black]]> https://www.genuitec.com/forums/topic/outline-view-for-new-classes-is-not-black/page/2/#post-602474 Thu, 08 Nov 2018 19:51:33 +0000 kagemaru @aaronlonin no worries, it´s like a jump scare every now and then at this point.
Yes I can still see the issue and could help be testing the fix.

]]>
https://www.genuitec.com/forums/topic/outline-view-for-new-classes-is-not-black/#post-602471 <![CDATA[Reply To: Outline View for new classes is not black]]> https://www.genuitec.com/forums/topic/outline-view-for-new-classes-is-not-black/#post-602471 Thu, 08 Nov 2018 18:50:30 +0000 aaronlonin If you are willing to try the fix, here’s what you should do:
1. Download and extract the attached plugins.zip file
2. Copy the included .jar into the plugins directory at your eclipse install directory. It should replace the existing one.
3. Start eclipse and verify the issue does not happen anymore.

Let me know any concern,

Thanks!
Aaron Lara

Attachments:
You must be logged in to view attached files.
]]>
https://www.genuitec.com/forums/topic/outline-view-for-new-classes-is-not-black/#post-602431 <![CDATA[Reply To: Outline View for new classes is not black]]> https://www.genuitec.com/forums/topic/outline-view-for-new-classes-is-not-black/#post-602431 Thu, 08 Nov 2018 14:40:29 +0000 aaronlonin @kagemaru, really sorry I didn’t come back to you but we have been focusing in the development of our new product CodeMix. The good news is that we do have a potential fix for it, the bad news is that this fix hasn’t been released.

If you can still see this issue, can you help me proving the fix works for you? I can export a plugin for you to try it in your installation.

Thanks!
Aaron Lara

]]>
https://www.genuitec.com/forums/topic/outline-view-for-new-classes-is-not-black/#post-602394 <![CDATA[Reply To: Outline View for new classes is not black]]> https://www.genuitec.com/forums/topic/outline-view-for-new-classes-is-not-black/#post-602394 Thu, 08 Nov 2018 07:33:26 +0000 kagemaru @aaronlonin now that another 6 month have gone by and i belive a few updates did happen, any news?

]]>